2010. március 27., szombat

DO BUY


Tudom, európai szemmel mennyire furcsa, ha azt mondom, a városnézéseink nagy része a "shoppinghoz" kötődött. Emlékszem, egyik első blog bejegyzésemben én is megütköztem azon, hogy Barbi elvitt péntek este megmutatni a Dubai Mallt. Ugyanakkor fontos megérteni, hogy ez a város mennyire szorosan összekapcsolódik a kereskedelemmel - a kis gyöngyhalász falu akkor kezdett megerősödni, amikor Ázsiát és Európát összekötő fontos kikötő és kereskedelmi központ lett, majd egy rövid olaj-időszak után most ismét ebből él. És a "bevásárlóközpontok" sokkal többről szólnak, mint maga a vásárlás: érdekes megfigyelni, hogy a társadalmi érintkezés legfontosabb helyszínei, az idősebb generációk a soukokban, a bazárokban taliznak és csacsognak, esznek és szórakoznak, a fiatalok pedig a plázákban. Állítólag a Dubai Mall és a Mall of the Emirates női ima szobája nagyobb, mint a Jumeirah nagymecset női ima szobája... és nem véletlenül.

Nem véletlen tehát, hogy első utunk a Mall of the Emirates-hez vezetett, aztán a többi bevásárlóközpontban folyatódott. Hisz azokat muszáj megnézni. Ja, útközben a teljes ruhatáramat is lecseréltem...

Megnéztük a Mall of the Emirates-t, és benne a Ski Dubai-t...







Aztán leróttunk pár kilométert a Dubai Mall-ban, és megnéztük az azon belül található Gold Souk nevű ékszer-szekciót, no meg akváriumot...





Megnéztük az arabos stílusban kialakított, eszméletlenül hangulatos Souk Madinatot és Souk Al Bahart:


Aztán végül elmentünk a város régi részébe, megnéztük Bastakiát, a Textíl Soukot Bur Dubai-ban, abrával (hagyományos vízi taxi) átkeltünk a Creek-en és Deirában megnéztük a Spice Souk-ot és a Gold Souk-ot. (mindezekről már írtam előző bejegyzésekben, ezért nem mesélek részletesen).









Aztán a hetet hol zártuk? Hát az IKEÁ-ban. Anyu ragaszkodott hozzá, hogy a szobámat picit kicsinosítsuk, így az IKEA sem maradt ki az élmények közül. ( IKEA előtt vettünk Anyunak egy új bőröndöt, mert az Emirates tönkretette a másikat... így végigcipelte a bőröndöt az IKEÁ-n...)




Summa summarum: tisztességesen kiélveztük a dubai shopping különböző műfajait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése