2010. március 27., szombat

Hazai

Idejövet, Anyu bőröndjének felét a hazai ajándékok tették ki. Eredetileg kértem, hogy hozzon egy kis jó Mérei bort, meg Túró Rudit, de azt nem gondoltam, hogy kapok egy kétszáz fős lagzira elegendő magyar fűszert meg egy teljes plug-and-play magyar húsvétot is. A teljesség igénye nélkül, mik kerültek elő első este a bőröndből:
- 4 palack Mérei Bor, köztük mazsolabor
- vagy 6 csomag Túró Rudi (utána két hétig erőltetett ütemben próbáltuk megenni az összeset Christiannel de sajnos így is ki kellett dobni egy keveset - jelzem Christian az első külföldi ismerősöm, aki nem találta gusztustalannak a Túró Rudit, sőt.)
- Piros Arany, Erős Pista, Édes Anna, tárkony, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, majoranna, kömény, vegeta, eszméletlen mennyiségű pirospaprika,
- húsvéti tojások, nyuszis terítő, szalvéta, torma, élő-igazi barka (szemeteszsákban utazott), mű fű a fészekhez és egyéb húsvéti dekoráció.


Első hétvégén tartottuk az első spontán magyar estet, amikor is Christian és Donna is csatlakoztak, és húsleves (amelyhez nem találtunk megfelelő tésztát, ezért tagliatellét törtünk bele), főtt hús tormaszósszal és csirkepöri ubisalival :) lett a menü. Az ausztrál szekció is teljesen odavolt és egy hétig a csirkepörköltet emlegették. Azóta a töltött paprika a favorit...





Egy héttel később, valamelyik este hármasban beszélgetünk a teraszon, majd Anyu eltűnik. Bekukkantunk a nappaliba Christiannel, hát húsvét előtt két héttel, helyi idő szerint hajnali 2-kor megérkezett a nyuszi! Anyu villámgyorsan fészket és húsvéti hangulatot installált a nappalinkba, teljesen be voltunk zsongva. Aztán úgy döntöttünk, hogy másnap, szombat ebédre megejtjük a "magyar húsvétot" is. Ez komoly projekt, ugyanis Apu vett ugyan egy kötözött sonkát, hogy Anyu azt is elhozza az Emirates-en :) de az már nem fért bele a bőröndbe. Így itt kezdtünk el az élelmiszerboltok disznó részlegében sonkát keresni és hát erős frusztrációt okozott, hogy nem találtuk meg a tökéletes darabot. Végül szombat reggel mindannyian elmentünk bevásárolni egy nagy boltba, és ott megtaláltuk... Így összejött a húsvéti ebéd, bárány ragu leves, főtt sonka és tojás, és ráadásképpen töltött paprika.






Ebéd előtti törköly pálesz:








2 megjegyzés: