2011. január 28., péntek

... and all that jazz


Elkezdődött az idei jazz évad, ami nagyon jó hír, indul a három hét non-stop fesztiválozás! A jazz fesztivál minden évben ingyenes koncertekkel indul itt a házam előtt, a JBR korzón - idén nyolc estén keresztül, ebből négyen ott voltam - majd ingyenes koncertekkel folytatódik a Dubai Media City Parkban, végül a fesztivál utolsó szakasza a háromnapos fizetős fesztivál. A jazz-hez általában kevés köze van, inkább amolyan "szofisztikált zenei" fesztivál, pl. idén a JBR-on a Jazz Festival Blues Edition-je zajlott, ami tudom elég képzavaros, míg a végső nagy fesztivál idei sztárjai között Macy Gray és a Train is szerepel (tavaly itt néztem David Gray-t és James Morrisont). Összességében, jó alkalom koncertezni picit és nyomokban tud hasonlítani a hazai zenei fesztiválokra...

Szóval ezen a héten már mentek az ingyenes koncertek a JBR-on és ezt ki is használtam... eszméletlen jó blues estek voltak és minden szabad estémen ott voltam.

A színpad:



Valamelyik helyi per libanoni előzenekar:


JBR és a minden este összegyűlő sok ember:



A kicsik is élvezték... a fotó 24 fokban készült:



A fantasztikus Sharrie Williams. Ez eszméletlen volt, kötelező rákeresni Youtube-on!



Akram és April:


A JBR egyik hátránya, hogy persze nyitott terület így nem lehet alkoholizálni... így sör helyett Starbucks mentateával koccintottam, ami ugyan kevésbé árt, de kevésbé is tett boldoggá... (a következő két héten már a Media City freezone-ban lesznek koncertek, így ott lehet sörrel mászkálni... kivéve február 14-en, idén Valentin napra esik a próféta szülinapja és ekkor dry night lesz...)

Tysonnal:


Freddel és Akrammal:


Végezetül, egy nem annyira értékelhető videó az egyik estéről... :









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése