2010. október 2., szombat

Költészet mint PR


A költészetnek az arab kultúrában sokkal megbecsültebb helye van, mint a mai nyugati kultúrában. Sokszor azt gondolom, itt minden, magát intelligensnek tekintő ember élete egy pontján ír verseket sőt ez elvárás... ez a sejkre és családjára legalábbis mindenképp vonatkozik. Maga a sejk adott már ki verseskötetet - sajnos nem tudom olvasási élményről beszámolni, ahhoz még pár évet kellene arabul tanulnom. Viszont írt egy hosszú-hosszú elbeszélő költeményt (a "Sivatagi Népek" vagy valami ilyesmi a címe) amely az ősökről, a beduinokról szól, és filmsorozat is készült belőle (persze, az még korántsem jelenti azt, hogy jó is).

A múlt héten a helyi újságokban az alábbi mellékletet találtuk:


A kiadvány egyébként baromi igényesnek (= drágának és nem túl ízlésesnek) tűnik, a címlapon az áll, hogy az alábbi kiadvány Hamdan, a Sejk fia, azaz a Koronaherceg ajándéka Dubai kormányának és népének...

Benne maga a hossz-hosszú vers...



És egy dupla CD, rajta a herceg képe, tele multimédiás tartalommal...



Na, erre varrjatok gombot. Azt hiszem, enyhén kiakadnánk otthon, ha Orbán/Gyurcsány kiadná a verseit, és méregdrága DM-ben terjesztené őket az újságban. De mondjuk az is igaz, otthon ezt nem a saját pénzükből tennék meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése