2010. október 25., hétfő

Szandi Dubai-ban: Az élménybeszámoló


Ma én (Szandi) írom az aktuális jelentést Dubai-ból. :-) Sajnos friss infóim nincsenek, okt. 3-18-i beszámoló lesz, és pár mondatban a kulináris élvezetekről, parti- ill.koktélkínálatról fog szólni.

Igyekeztem azért mindent megörökíteni:


Sőt, néha az életemet kockáztattam egy-egy kép kedvéért (fotózkodás állati nagy forgalom közepette a Pálmán - a szerk.):



Érdekes belegondolni, hogy ahol egykor csak sivatag állt, és egy kis halászfalu, ott néhány évtizeddel később a kedvenc hely-díjért versengenek a különböző építészeti remekművek, éttermek és bárok. Valahogy itthon nem fordítok különösebben nagy figyelmet az étkezésre, általában "gyorsan letudom" a dolgot... Borisznál viszont a városnézés és az interkulturális tanítások masszív részét képezték, hogy minden konyhát és bárt ki kell próbálni (azért nem mindent sikerült ennyi idő alatt...) - amit megmondom őszintén túlzottan nem bántam. :-) Kezdem is a "helyi" arab étteremmel, Light House a neve, és igazából iráni, ahol libanonit vacsiztunk, mégpedig mezzét: hummust, moutabelt, fattush-t, arrayist, és természetesen a végén megspékeltük még egy kis shishával. Nagyon fincsi volt, és hát a kilátás sem gyenge...




Az egyik kedvenc helyem a Local House Restaurant, amihez tök jó emlékek fűződnek, itt ettük a hírhedt teveburgert . Ebbe aznap este különösebben nem is gondoltam bele, de amikor következő hétvégén a sivatagi túrán voltunk, bizony eszembe jutott... ez egy 10 napos jószág.



A hely hangulata, az éhség és a nagy izgalom :-) ilyen képeket hozott ki belőlünk:



Időnként azért aktívan brainstormingoltunk is, miután kiderült, hogy mindkettőnkben aktívan él a 'to do lista szellem' (by Borisz :-)))


(itt kóstoltam meg a régi típusú fánkot (old fashioned doughnut a'la Starbucks - a szerk.) - mennyei, és egy másik alkalommal az epres frapuccinot diétás tejből - hűűűha... - és ez egy jó értelemben vett hűűűha)

Miután Borisz megnyugtatott, hogy minden látnivalóra lesz időnk (és hagyjam a buszos szervezett utakat - ami bevallom többször is foglalkoztatott), több kiruccanást is a Souk Madinatba szerveztünk, gyönyörű hely, hihetetlenül hangulatos!


A lazacos tortellinit pedig mindenkinek csak ajánlani tudom...


Bulik terén hatalmas a kínálat, a 30 fok, a tengerpart és a non-stop nyaralós feeling pedig elég jó kedvcsináló hozzá. Kedvenc hely: Barasti - homokban táncolós, vizipipázós, lazulós szabadtéri hely. Kétszer is voltunk, először diszkóslágerek mentek, másodszor meg retróparti volt, ahol szakadtunk a röhögéstől, nagyon jó buli volt. egy kép újdonsült barátnőimmel:


Borisz lelőtte a poént a kedvenc koktélozós helyemmel kapcsolatban (360 fok) - köszi szépen!!:-) De hálistennek voltunk még pár helyen azon kívül is, úgyhogy tudok még arról is pár képet feltenni: Neo, Address Hotel, 63. emelet - Burj Khalifával szemben (Red Blood koktél: szedres-ribizlis vodkás - fincsi, Boriszét nem tudom, bocsi):



Shades, Address Marina (Margarita koktél - nem fincsi, de hatásos):


(ennél a képnél anyu már besokallt, hogy a Borisz minden helyen csak fetreng: "Hát így neveltem én ezt a gyereket?")


Ez a felsorolás csak egy kis ízelítő volt, ezen kívül voltunk kínai, amerikai és német étteremben, sőt, egy este bevállaltam egy magyaros vacsit is, húslevessel és brassóival, ami szerencsére egész jól sikerült.
Nagyon szuper volt minden, még egyszer köszi Borisz, remélem nemsokára újra meglátogathatlak!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése