2011. február 5., szombat

Kimegyünk a lovira


Jelentem: Dubai továbbra is meg tud lepni. Tegnap hajnalok hajnalán elindultunk teveversenyre, és stílusosan (vagy épp paradox módon) egy lóversenypálya mellett volt a találkapont a barátokkal, hogy aztán együtt keressük meg a teveversenyt a sivatagban.

Hát nem semmi a dubai-i "lovi". Meydannak hívják, tavaly nyitották meg. Egy szálloda, amely ránőtt a pályára; így egyrészt ha a hotelben laksz, akkor az erkélyedről is tudod nézni a versenyt - másrészt ha csak odalátogatsz, akkor ihatsz alkoholt, miközben a szálloda valamelyik étterméből vagy bárjából bámészkodsz (és gyanítom az utóbbi szcenárió a gyakoribb).

A bejárat:




A lobbi - hátul a pályák:



Átrium - jópár emeletes az épület, nem tudom kik azok az emberek, akik ezrével járnak ide lóversenyt nézni. (Bár hozzáteszem: a lótenyésztés, és -verseny itt nagyon komoly ügy. Maga a sejk Angliába járkál állandóan versenyezni, amikor nem ide szervezik a versenyeket, és itt nem lehetsz fontos, ha nincs legalább pár díjnyertes lovad):


Kilátás a bárból a pályára:


Reggeli gyakorlat:



Szobák kilátással:



Ui: itt nem lehet fogadni, az iszlám szerint haram, azaz bűn a fogadás. Ugyanakkor tippelni lehet - tét nélkül felírhatod, szerinted ki nyeri a futamot, és nem kicsik a nyeremények, ha bejön a tipp. Nándi, itt a helyed.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése