2009. október 2., péntek

Az új lakás

Szóval szerda éjjel beköltöztem az új lakásba. Tegnap 10 körül érkeztem este, így igazán ma kezdtem el felfedezni a helyet.

Ugyanaz a magasság (39. emelet), amelyhez már hozzászoktam, csak itt a szobám is és az erkély is a JBR komplexum másik oldalára néz, tehát a marinára és a Sheik Zayed Roadra.

A lakás tök szépen berendezett, a német csaj szemmel láthatóan élvez lakásokat berendezni így komolyan is veszi. A szobám viszont kevésbé berendezett, mint az előző, így muszáj lesz otthonosabbá tenni (itt a 3 dirhamos teamécses nem elég, komolyabb beavatkozásra lesz szükség...).

Pár fotó a lakásból...

A nappali meg ebédlő:



A nappali dísze:




Mint kiderült, a tulajdonos igazából luxus széfek importjával foglalkozik (szuperbiztos de mellette szép is: kívül valami spéci borítás, belül arany tálcák, krokodilbőr tokok stb - nyilván a gazdag sejkek imádják...) Érdemes megnézni a csaj honlapját: http://www.balve-safe.com/ a Balve-movie-ban látszik a csaj is, meg a kollekció, 12 perc de nagyon vicces. És ebben látható az a széf is, ami a mi nappalinkban csücsül, és Sabine elmondása szerint 50.000 darab Swarovski kristály borítja.


Egy jó dolog az új szobámban, hogy közvetlen kijárásom van az erkélyre.
Kilátás onnan:


Első éjszaka:


Az egyik út híd a marinán keresztül, a másik a Sheik Zayed road, a másik oldalon a Jumeirah Lake Towers, amely ha teljesen kész lesz, 79 lakótornyot fog számlálni:




Ugyanez a kép nappal. A JLT épületek között már látszik egy tó - onnan kapta a nevét ez a csoport, hogy tele lesz a terület mesterséges tavacskákkal (ahogy az egész marina is mesterséges, persze):




Tőlem balra nézve. Előtérben a Marina, hátul felsejlik az Emirates Hills villanegyed:



Tőlem jobbra nézve. Több hajó a kikötőben, elől a Dubai Marina Mall gurmé-tornya, a jobb oldalon pedig egy építkezés:



Közvetlen alattam egy másik építkezés. Építik a házat, éjjel, nappal.



Hajókázás a Marinában:


Hát ezek az első benyomások. Nem rossz, de nem is jó. persze ez csak egy lakás, nem ez az igazán fontos...

Most délután kiültem a nappaliba, hogy itt írom a blogot, hogy legalább találkozzak a többiekkel (mert eddig senkivel nem találkoztam a lakótársak közül). A taktika tökéletesen be is vált, mind a négy feltűnt a délután folyamán, és egész szimpatikusak. Rögtön ki is derült, nem minden információ stimmelt, amit előzetesen megtudtam róluk :) de aranyosak, nem lesz gond. Sokkal "felnőttebb" csapat, mint az előző volt. Timről, az egyik rendezvényszervezőről kiderült, hogy királyi családok a megbízói, és bár elvileg rendezvényekkel foglalkozik, gyakorlatilag mindent csinál, amire szükség van (12 mobil hangár felépítése Szaud-Arábiában 3 hét alatt, stb.) Az első projektje, amikor ideérkezett Dubai-ba az volt, hogy a Burj Al Arab előtt a tengerpartot szélesítse ki 15 méterrel. Valami ceremóniára kellett egy sátrat ott felépíteni, és nem fért volna el. Úgyhogy két héten keresztül töltötték fel homokkal a tengert, felépítették a partot, majd a rendezvény után lebontották. A sejk nem ismer lehetetlent.

Most húsz perce azt nézem, ahogy Ferras, a libanoni HR manager brokkolit tisztít. Vércsoport-diétán van és ma egész nap brokkolit fog enni, nyilvánvalóan tisztaságmániás ugyanis húsz percre súrolja mosogatószivaccsal és nagy adag mosószerrel azt a szegény két fej brokkolit.

Éhes vagyok! Megyek, bevásárolok. Ma egyébként lusta napot tartok. Barbi hívott bulizni de nem vitt rá a lélek. Sok volt ez a hét, jár egy kis egészséges punnyadozás!

2 megjegyzés:

  1. haha, ezt nevezem. a széfnek nem az lenne az értelme, hogy az az értékes, amit bele teszel? Így egy (feltételezett) rablónak nem is számít mi van benne, fogja, viszi, és máris megérte. :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, nekem is ez volt az első reakcióm. Aztán felvilágosítottak, hogy ami benne van az még értékesebb... a sejkák (=sejkné) nem az Accessorize-ban vesznek estére ékszert :)

    VálaszTörlés