2011. augusztus 27., szombat

Bangladesi Iftar

A múlt szombatot, és ezáltal a hétvégét, bangladesi iftarral zártam. Nem tudom, miért nem bíztam előtte a bangladesi konyhában, így utólag picit szégyenlem is magam emiatt... teljesen rendben volt a kaja (és eléggé hasonló az indiaihoz, csak a fűszerezésben voltak kisebb különbségek). 

A bangladesi étterem, ahova naplementéig el kellett jutnunk, konkrétan Dubai végén található, az út másik oldalán már Sharjah emirátus található.
A hely így nézett ki.... a kis utca előtti pulton különféle samosa-szerű, olajban kisütött dolgokat kezdtek el árulni a maghrib (ima) után. 




Balra KK látható, a bangladesi haverunk aki a vacsorát szervezte, az ünnepi bangladesi viseletében:


Az étteremben már meg volt nekünk terítve... előételnek mi is kisütött mindeféléket ettünk (a rántott csípős padlizsántól kezdve a chilly-vel töltött főtt tojásig, mind olajban kisütve, a kaják jó része persze csípős). Bangladesben ezek mellé gyümölcsöket szoktak enni, ami nagyon tetszett.... a csípősek mellett megettem kb. két almát és két narancsot.



Ez itt középen sült csicseriborsó valami érdekes szószban:



A puffasztott rizst érdekes módon a sült csicseriborsóba kell keverni, és attól még finomabb (vagy laktatóbb, gondolom...)




A fő étel klasszikus indiai curry, illetve jó kis grillezett bárány volt. A desszert hihetetlenül édes és tömény, olajban kisütött, cukorszirupban és rózsavízben áztatott, különböző formákban megjelenő süti volt... (konkrétan emlékszem, hogy ezekre ránézve eszembe jutott, milyen jó lenne most csöröge fánkot enni...). 




Az étterem teljesen bezsongott, hogy ott vagyunk, általában bangladesiek étkeznek náluk és ritkán van egy 15 főből álló nemzetközi csapatuk... a végén még a főpincér beszédet is mondott és megköszönte, hogy jöttünk :)

A csapat:



A vacsora után muszáj volt egyet shisháznunk... kaja utáni szieszta:



KK:



Obay:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése