2011. május 7., szombat

Satwa - séta

Akram úgy szokott bemutatni ismerőseinek, hogy "Ez itt Borisz, ő az, aki majdnem két éve itt él Dubai-ban, de még mindig turista". Én maximálisan egyetértek ezzel ... mindig nálam van legalább a kis fényképező és továbbra is folyamatosan a következő nézelődnivalót tervezem. A múlt hétvégén sétáltam egyet Satwában - többek között Anyuval és Vikivel is majdnem elmentünk egy Satwa-körre, hát most sikerült is.


A sétát naplemente-nézéssel kezdtem a Jumeira Open Beach-en...




... aztán a már sokszor emlegetett Jumeira Grand Mosque mecsettel folytattam.



(A két fotó között ettem egy fagyit. Gyorsan esteledik errefelé.)


Ha lenne Dubai-nak gettója, akkor Satwa lenne az. Tradicionális házacskák, nem túl gazdag lakóközösség, amely az életet az utcákon éli. Persze teljesen tiszta és biztonságos (igyekeztem kikerülni a főutcákat, és a lehető legsötétebb sikátorokban mászkálni, és eszembe se jutott, hogy veszélyben lennék...) - és tele van zsongással és élettel.

Satwát egyébként Dubai vezetősége szégyenli, mert régi. Ezért maga a negyed kihalásra lett ítélve - lassan, de biztosan dózerolják le a házakat. A terv, hogy bevezetik a tengeröblöt ide, és modern, tengerre néző lakóparkokat építenek. Ennyi.


Ez egy ház:


Találtam egy utcát, ahol szinte kizárólag növényboltok (virágok, táptalaj, cserepek stb), háziállat-boltok és képkeretezők vannak. Ezentúl mindig oda megyek, amikor háziállat, növény és képkeret kombinációját akarom megvenni.

Sarki bolt...


Ez a közért:

Egyszerű házacskák, tiszta utcácskák:





A sétát a World Trade Centernél fejeztem be (ott van az irodám is egyébként, szóval Satwa nincs is a világ végén), a felüljáróból még egy kicsit szórakoztam a hosszú exponálású fotókkal. Háttérben maga a Trade Center.



Két nappal a satwai sétám után a Creek-hez mentem... egy ismerősöm, aki két éve él itt és most Hong Kongba költözik, bevallotta, hogy még soha nem járt a hindu templomban, sőt nem is abrázott még. Tűrhetetlennek tartottam a helyzetet, és egy este körbevezettem, nehogy ez kimaradjon Hong Kong előtt. Ezek szerint nem csak turista, de egyben idegenvezető is lennék? :)

1 megjegyzés:

  1. köszönöm a fotót, bo!!! egy kicsit nekem is nosztalgia volt, ahogy olvastam a bejegyzésed... de jó is volt isztambult együtt felfedezni! ;)

    VálaszTörlés