2009. szeptember 6., vasárnap

Jumeirah Beach Residences



Tegnap este, amikor az előző bejegyzést írtam, annyira biztos voltam abban, hogy mit akarok, hogyan, mennyiért, kitaláltam már az elrendezést :) szóval teljesen nyugodt voltam, hogy megvan a megoldás. Aztán éjjel nem tudtam elaludni, számolgattam, és elkezdtem gondolkodni, hogy hát hülye vagyok én? Hűtőt és mosógépet vásárolok Dubai-ban? Jelenlegi tudásom szerint nem költöztem ide 20 évre. Berendezni egy lakást nem kevés pénz, energia - arról nem is beszélve, hogy teljesen felesleges. A bútorozott + berendezett lakások meg jóval drágábbak. De végül is mire kell nekem a lakás? Általában aludni szoktam ott, egyébként meg mindenfelé vagyok, csak ott nem...és erre igazán kár lenne elköltenem a fizetésem felét.


Úgyhogy ma módosítottam a koncepción. Úgy döntöttem, lakótársakat keresek, azaz egy bútorozott lakásban kiveszek egy szobát, ha találok egy szép szobát meg jófej embereket. Így ma délelőtt ezzel kapcsolatban telefonálgattam és délután nézelődtem.


Megvan! Jumeirah Beach Residences (a múlt csütörtöki bejegyzésben írtam róla, hogy az valszeg nem az én kategóriám lesz...). Nagy közös nappali, amely a tengerre néz, az erkély egy kis parkra, fullosan berendezett közös konyha. Tök szép, berendezett hálószobám lesz, a fürdőszobán osztozom egy francia sráccal. A 34. emeleten van így teljesen csendes, a házban medence és gym, közvetlen a bejárat mellett a házhoz tartozó tengerpart- strand és étterem sor.

A lakótársak: két Reckitt Benckiser-es srác, a főbérlő marketinges (Asst. Brand Manager) Marokkóból és nagyon szimpatikus volt, a másik beszerző Franciaországból. Lakik még egy ideig a cselédszobában egy kazahsztáni IT-s nő. Ennyi a csapat, mindenkinek van külön része és a közös helyiségek meg tágasak. Nagyon jó érzésem van ezzel kapcsolatban.

Az albérlet havi 4200 AED, ez tartalmazza az összes rezsit is, internetet, heti kétszeri takarítónénit. Ha saját lakásom lenne, akkor ott kb. 5000 lenne az albérlet meg még legalább 1000 a rezsi, és akkor a hűtő/mosógép/bútorról még nem is beszéltünk. Szóval lényegesen jobban megéri, mellesleg egy hónapra előre kell fizetni és két hét a felmondási idő, így bármikor meggondolhatom magam (a saját bérelt lakásnál egy évre előre kérik a pénzt). A megspórolt pénzt pedig értelmesebb dologra költöm, pl. utazgatok.


Az egyetlen hátrány persze, hogy az ide utazó ismerősök elszállásolása picit nehézkesebbé válik, de erre is azt mondta a srác, hogy megoldható, rugalmasak lesznek, ha nem hosszú idő akkor OK, lehet a nappaliban is aludni :)


Úgyhogy ez így megvan, le is beszéltük, hétvégén költözöm a Marinába! Egyben elnézést kérek mindenkitől, akit már megőrített, hogy csak a lakáskeresésemről írok, de hát nyilvánvalóan ez volt eddig a prioritás. Most már elkezdhetek másra koncentrálni...


3 megjegyzés:

  1. Hát igen, Bo... a célszerűség...

    VálaszTörlés
  2. nah, csak a kommentelés miatt létrehoztam egy google fiókot :) sok szerencsét az új lakótársakhoz, majd oszd meg az első napok élményeit :)

    VálaszTörlés