A héten kinéztem egy kávézót, amely az édességeiről híres és az Iftarjukban is a desszerten van a hangsúly. Gondoltam, ilyen még nem volt, és elmentem egy haverommal édesség-kóstolóra.
Az egyik édesség-pult:
És ez a másik:
A cukorsziruppal nyakon öntött édességek ezekben a nagy tálakban fetrengenek, és éppen az édességek felvágása történik (mindez böjt utolsó 10 percében):
Maga az iftar - kaja nem hangsúlyos, ezen a kis asztalon található a teljes kínálat.
Végre, desszert-idő!! Egymás után hozzák ki az édességeket, szerintem több, mint 10-et kóstoltam meg. A kedvencem ez, amelyet Konafinak hívnak. Alul sült sajt, felül édes tészta amely szalma-halmazállapotú. Egy pörgő forró lapon sütik, amelyről lerepülnek szálanként a lerepült tésztadarabok, így lesz ilyen furcsa a textúrája.
A többi édességnek a nevét sem próbálom megjegyezni. Sajtok, magvak, olajban sült, vaslapon sült és sütőben sült, mindenféle mézédes- kalóriabomba bűnözések. Nyamm.
Arra gondoltam, hogy a böjtölő szakácsoknak milyen rossz lehet már készülni az Iftarra. Nem?
VálaszTörlésDe, teljesen egyetértek.
VálaszTörlésA pincérek is, először ellátják a türelmetlen vendégeket, majd bekapnak egy szem datolyát... hát nem tudom.