2010. augusztus 20., péntek

Édesszájú bejegyzés


Jajj, már úgy várom hogy itt legyenek Apu és Öcsi, és akkor az egyik "kötelező program" az arab édességek végigkóstolása lesz, szerintem azt Apu egyáltalán nem fogja bánni. Én már elkezdtem gyakorolni...

A héten kinéztem egy kávézót, amely az édességeiről híres és az Iftarjukban is a desszerten van a hangsúly. Gondoltam, ilyen még nem volt, és elmentem egy haverommal édesség-kóstolóra.

Az egyik édesség-pult:



És ez a másik:


A cukorsziruppal nyakon öntött édességek ezekben a nagy tálakban fetrengenek, és éppen az édességek felvágása történik (mindez böjt utolsó 10 percében):


Maga az iftar - kaja nem hangsúlyos, ezen a kis asztalon található a teljes kínálat.



Végre, desszert-idő!! Egymás után hozzák ki az édességeket, szerintem több, mint 10-et kóstoltam meg. A kedvencem ez, amelyet Konafinak hívnak. Alul sült sajt, felül édes tészta amely szalma-halmazállapotú. Egy pörgő forró lapon sütik, amelyről lerepülnek szálanként a lerepült tésztadarabok, így lesz ilyen furcsa a textúrája.



A többi édességnek a nevét sem próbálom megjegyezni. Sajtok, magvak, olajban sült, vaslapon sült és sütőben sült, mindenféle mézédes- kalóriabomba bűnözések. Nyamm.




2 megjegyzés:

  1. Arra gondoltam, hogy a böjtölő szakácsoknak milyen rossz lehet már készülni az Iftarra. Nem?

    VálaszTörlés
  2. De, teljesen egyetértek.
    A pincérek is, először ellátják a türelmetlen vendégeket, majd bekapnak egy szem datolyát... hát nem tudom.

    VálaszTörlés