2010. május 14., péntek

A múlt hét - képekben

Ígéretemhez híven töltök fel képeket a múlt hétről - részletes élménybeszámolót nem írok, kisskati már megtette :)


Hétfőn a Creeken (Öböl) jártunk, bazároztunk és abráztunk. A textíl souk az öböl túlpartjáról:A teherhajók egymás mellett, kipakolásra várva:


Abra vezető pihen:Dhow (bárka) megy el a souk előtt:Kedden kisskati bejárta a Madinat Jumeirah-t, a Pálmát és a Burj Al Arab környékén is sétált - itt csatlakoztam be munka után én is:
Szerdán voltunk a Burj Khalifán (nem a tetején, mint ez már kiderült...), az alábbiakban pár kép a 206-ból, amelyet ott készítettem....

Egész jól látszott a Világ szigetcsoport is, remélem ezen a képen is kivehető:A Burj-ról lenézve, a Souk Al Bahar és az Old Town úgy néz ki, mint egy játékváros (és igen, a körülötte levő víz pont ilyen babakék):


A Sheik Zayed Road felhőkarcolós szakasza. Az én irodám is látszik a képen de csak az veszi észre, aki tudja, mit kell keresni. Az Emirates Towers viszont jól látszik a csoport jobb felső végében.A naplemente, természetesen - előtte látszik, milyen kis lapos a tenger menti városrész (Jumeirah, Safa és Satwa) - itt jellemzően egy emeletes kis házak, villák találhatók, egyes negyedekben csak helyiek lakhatnak.
A táncoló szökőkút - felülről:A Burj további "36" emelete - alulról:Az ott nem a hasam, a szél miatt púposodik az ingem!!!


A Sheik Zayed Road - esti megvilágításban. Na ezért kell visszamennem, tripoddal felszerelkezve.Csütörtökön a Barastiban buliztunk (az idényzáró buliban, most már nem olyan kellemes kint, este sem). Pénteken volt a sivatagi túra...Ilyen kocsikkal furikáztunk a dűnéken:
És persze a homok mintázatát muszáj volt legalább 15 képen megörökítenem...Az esti program részeként megnéztünk egy elég bénácska hastánc bemutatót. Az előttem ülő, kb. 5 éves kislány viszont nagyon élvezte, teljesen lekötötte a műsor... cuki volt:Szombaton pedig a galéria túrán voltunk, amelyről azért írok egy keveset - a következő bejegyzésben.

1 megjegyzés: