2010. február 27., szombat

A legnagyobb ünnep

Nem, nem a Ramadanról szól ez a bejegyzés, és nem is a Próféta szülinapjáról (amely mellesleg ezen a hétvégén van, és a szerencsésebbek holnap nem dolgoznak).

Február a Dubai Shopping Festival hónapja. Ünnepeljük együtt a vásárlást!

Januárban hallottam erről az őrületről először. Azaz először feltűntek a karácsonyi fényekre kísértetiesen hasonlító utca-dekorációk....


...majd megtudtam, hogy februárban minden boltban és plázában különleges akciók vannak (ami azért így teljesen nem igaz, aktívan figyelem például egy fényképezőgép árát, a DSF előtt 2 héttel felvitték az árát, majd a DSF alatt "akciósan" az eredeti áránál éppen csak egy leheletnyivel olcsóbban lehetett kapni). És, hogy nagy feneket kerítsenek neki, ilyenkor a város különböző pontjain (plázákban jellemzően, meg a házam előtt, a Jumeriah Walk-on) spéci programokat szerveznek.

Pl. áthozták az edinburgh-i Fringe fesztivált. Egy mesterséges "heritage village"-t építettek itt a Hilton parkolójában, sátrakkal és kis standokkal. Kisebb koncertek és előadások minden bevásárlóközpontban. És az ablakom alatti "vidámparkot" is ennek köszönhetem, dodzsemekkel, villogó fényekkel és hajnali egyig sikoltozó emberekkel a nagy keréken...



Szóval, nagy izgalmak történnek mostanában errefelé.
A Dubai Shopping Festival - részben szándékosan, részben így jött össze - szinte teljesen kimaradt most az életemből. Plázában nem voltam már hetek óta. De nyugi, minden rendben, annyira nem visel meg azért a dolog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése