2010. július 24., szombat

Green Dubai


Azt mindig is tudtam, hogy Dubai nem a környezetvédelem fellegvára - ld. szökőkutak minden sarkon, a sivatag közepén; a szelektív gyűjtés szinte teljes hiánya, vagy a nyitott helyek légkondicionálása stb.- de egy friss példa mindent überel.

Mindannyian tartályos ivóvizet vásárolunk, azaz hetente jön a vizes ember és kicseréli az üres 4-gallonos flakonokat teliekre.


A Masafi víz-márka most új kampánnyal rukkolt elő, amelynek az a lényege, hogy Masafinál soha nem hasznosítják újra az üres flakonokat, hanem a higiénia jegyében kidobják a használt flakonokat (egy jó nagy, kemény műanyagból készült flakonról beszélünk, amelyből hetente 1-2 biztosan kiürül lakásonként). Eleve eszembe se jutott, hogy az újrahasznosítás ne lenne higiénikus, hiszen nyilván fertőtlenítik két használat között a flakonokat, de hogy egy márka direkt azt választja termékígéretnek / kommunikációs üzenetnek, hogy "bizony, a mi flakonjaink az Ön lakásából egyenesen az 'egyszer már használt flakonok temetőjébe' kerülnek", enyhén szólva ledöbbent.

Ami még jobban elszomorít, hogy mindezzel először akkor találkoztam, amikor a főnököm, Sanjay boldogan újságolta, hogy áttért a Masafi-ra mert az nem használja újra a flakonokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése