2009. október 29., csütörtök

Irány Katar!

(A következőket még a Dubai reptéren írtam. Aztán nem volt időm mégse feltölteni:)

El sem hiszem hogy elértem a gépem. Őrület volt ez az utolsó két órám...
Későn indultam el a cégből, gyorsan beugrottam a taxiba és közöltem, hogy Terminal 2 (az a fapados terminál) és gyorsan!
A taxis hátranéz, és nyugodt hangon közli, Terminal 2? Igen, igen, tudja melyik az?
Mire ő: Húúúú, az odavezető úton szörnyű a forgalom, mert az a sharjah-i út. Biztos oda menjünk? ....

Ezek után fél óra következett, amely alatt én kétpercente megnéztem az időt és közben imádkoztam. A taxisofőröm? Nyugodtan szürcselgette teáját, miközben 20 méter per órával csúsztunk előre.

De egyébként ügyes volt. Mondtam, hogy nekem ezt a gépet muszáj elérnem. És mindenféle elég szemtelen trükkökkel és bevetődésekkel viszonylag gyorsan ide is értünk.
Becsekkoltam, és most a váróban ülök.

Az előbb megszólalt az ima de olyan hangerővel hogy leejtettem a a táskámat a hirtelen összerezzenéstől.

Remélem szuper lesz Doha. Én mindenesetre nagyon izgatott vagyok. A nagyfőnöknek ma meséltem, hogy oda megyek, azt mondja, huh ott mit lehet csinálni három napig? Ott semmi sincs. Filmet nézni meg nézelődni, azt.

A másik kollégám meg csak annyit mondott, "Apropó, Doha! Tudod, hogy az tök szar, ugye? Olyan, mint Dubai 20 éve" De engem nem törnek le, hosszú hétvége!! És filmnézés és minden, szuper lesz.

Nagyon rám fér a pihi. A héten mega-kampányt kellett leadnunk, mellette pedig három napon keresztül itt volt a nagy regionális ügyfél Londonból és ilyenkor mindenki pörög meg stresszes.
Úgyhogy nem unatkoztam, szinte otthon sem voltam. Ugyanakkor a héten kétszer is mentünk ügyfelekkel kajálni, és mindkétszer tőlem teljesen függetlenül vetődött fel, hogy menjünk a Jumeirah Beach Walkra, az a legmenőbb kiülős hely.

Szóval kétszer vacsoráztattunk ügyfelet konkrétan a házam alatt, a tengerparti sétányon, és utána én csak elegánsan felsétáltam a lépcsőn... ez jó érzés volt azért :)

Erről jut eszembe, még a múlt hétvégén ezt lőttem, valami vitorlás esemény lehetett:


A meetingekről pedig csak annyit, hogy rájöttem, én túl európai vagyok itt. Itt a megbeszéléseken mindenki kiabál és nem hagyják egymást megszólalni. Ha mondani akarsz valamit, akkor miközben beszél a másik, már akkor elkezdesz beszélni, lehetőleg nagy hangerővel, és beindul a verseny, hogy ki bírja ki tovább a párhuzamos beszédet. Nekem ez az elején nagyon nem ment, és kb. tök csöndben voltam, mert mindig amikor mondani akarok valamit, a pillanatnyi csendet megpróbálom kihasználni, de mire megszólalok már megint három ember beszél párhuzamosan és akkor én befogom. Aztán a második napra elkezdtem én is kiabálni. Nem dühből persze, egyszerűen ez itt a kultivált beszédstílus megbeszéléseken.

Lassan kezdődik a boarding úgyhogy befejezem. Őszintén ennek a bejegyzésnek semmi értelme de most már nincs időm átírni. Szerintem Dohából nem fogok tudni jelentkezni (minusz 2 csillagos szállodába megyek, ne felejtsük, nem hiszem hogy a wi-fi lesz a legnagyobb prioritásom ott), de utána mindenről beszámolok!


(ezt pedig most írom:)

Megérkeztem! Maga az út nagyon gyors volt.
Még a repülőtéren láttam ezt a gépet, elgondolkodtam, hogy menjek-e haza :)



A gép Dubai felett repült, gyönyörű volt. Megpróbáltam lefotózni, nem sikerült, mégis felteszem a legjobban sikerült próbálkozást. Látni lehet rajta a Burj Al Arabot (bal alsó sarok) és a pálmát (kép közepe, balról jobbra a törzse, majd a levelek, majd a "glóriája")




Szóval megérkeztem Dohába. Rengeteget vártam az útlevél ellenőrzésnél, viszont cserébe sokáig nézhettem, ahogy a vámosok jól érzik magukat, és boldogan tereferélnek.

Hát, annyi szent, hogy itt autentikusabb élményem lesz :) A városnak a régebbi részén lakom (konkrétan Souq, azaz bazárnegyednek hívják). Hogyha mondjuk ez lenne az első közel-keleti élményem, akkor lehet, hogy nem mernék kimenni a szobából egész hétvégén, de miután már kellően lelazultam amióta itt vagyok, totálisan élvezem. Koszosak az utcák, pici leroggyant kunyhók vannak a szálloda mellett, fura feliratok, nagyon izgalmas!

Ja, rendeztek egy kis tűzijátékot a tiszteletemre... (gondolom a film fesztivál megnyitója)




És ez pedig két kép az alattam levő kis gettóról. Alul egy ház, a kép alján két ember üldögél és beszélget a mosogató mellett:




És itt pedig mellette a háztetők, egy ember fényképezi a tűzijátékot, tőle jobbra száradnak a ruhák:



Szóval vicces hely.

Maga a szálloda egyébként tök jó. A szobám kb. 4 négyzetméter de fullos, az internetem jobb mint Dubai-ban. Holnap nekivágok! Délelőtt városnézés, délután már mozi.

2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik a bejegyzés, de a képekhez akár azt is írhattad volna, hogy most rögzítettél egy drogdílerakciót, tuti elhiszem :-) Tudod, sötétben minden tehén fekete :-))

    VálaszTörlés
  2. Ja! Azt el is felejtettem... ott éppen egy drogdílerakció folyik. És Robert de Niro is ott van a kép bal alsó sarkában :)))

    VálaszTörlés