2010. július 10., szombat

Foci őrület



Hihetetlenül bosszant, hogy akármennyire gondolkodom, nem jut eszembe, hogy hol/mikor/kikkel néztem az előző foci VB-t. Az EB-re tisztán emlékszem: a döntőt hugival néztük Berlinben (soha nem felejtem el, milyen csalódott volt a tömeg, amikor Németország veszített), de a VB-ről szinte semmi emlék (kivéve, talán, egy fröccsözés Eszterrel a Millenárison, és meccs-nézés a nagy kivetítőn... vagy az más volt?). Sőt, a 2006-os év úgy, ahogy van, kevés emléket hoz elő. Létezik, hogy kitörlődött egy egész év az agyamból?

Mindenesetre egy-két sort muszáj írnom a VB-ről, bár nem hiszem, hogy ez elfelejtődne (valszeg 4 év múlva már nem leszek itt, így a 2010-es lesz a "dubai-i" VB). Őrület itt is van, sőt, az itteni ismerősök csapatai bejutottak a VB-re, így talán még érdekesebb a dolog, még nagyobb az izgalom. Az elmúlt hetekben szerintem több meccset néztem végig, mint az összes előző VB-n együtt (na jó, ha eszembe jut a 2006-os, elfelejtett, akkor talán nem). A város érzékelhetően lelassul, amikor meccs van - panaszkodott is egy taxis, hogy várja már a július 12-t, hogy az emberek újra elkezdjenek szórakozni járni - mindenki a pubokban tömörül és szurkol. Az ismerőseim is rendszeresen szerveznek meccs-nézést mindenfelé, sokszor mentem is és valahogy mindig úgy jött össze, hogy egy egyszerre volt ott angol és német ismerős, francia és mexikói, angol és amerikai, stb, így az ember megpróbál kissé kevésbé látványosan szurkolni az egyik oldalnak - a dubai-i multikultiság egyik érdekes példája. Mindenesetre jó buli - és persze mindenkit egyesít a vuvuzeláról és az adás minőségéről való panaszkodás (a régióban az Al Jazeera sugároz kizárólagosan, főleg az elején szörnyű volt az adás minősége, még szándékos szabotázst is emlegettek, aztán megoldódott) úgyhogy a konfliktusok gyorsan elcsitulnak. Az angol pubok, a belga sörözők és minden egyéb, szállodán belül található kocsma-jellegű vendéglátóipari egység rekordforgalmat bonyolít. A városon belül több helyen is légkondicionált "sörsátrakat" létesítettek óriási kivetítőkkel.... az is poén, bár sör nincs - nem tartoznak szállodához, így nincs pia.

Egy ismerősöm küldte át ezeket az Interneten terjedő fotókat a legújabb helyi divatról... így muszáj megosztanom... olyan sokszor csak arról mesélek, miben más a Közel-Kelet, hát most itt egy példa, miben hasonló.





2 megjegyzés:

  1. igeeeen, együtt néztünk néhány meccset a millenárison!!! két hét múlva találkozunk, várom már! :)

    VálaszTörlés
  2. Ha ott voltál, akkor az olasz-francia döntőt a Millenárison néztük, miután feljöttünk a csopaki hétvégéről :-)

    VálaszTörlés