2011. február 5., szombat

A nők tisztelete


Teljesen ledöbbentett, amikor az egyik irodaépületet körbesétálva felfedeztem, hogy az épület elején található banknak hátul is van bejárata:



Itt Dubai-ban szó sincs arról, hogy a nők csak a "Ladies Only" bejáratot használhatnák - Szaud-Ariábiával ellentétben, ahol minden étteremnek és hivatalnak van külön főbejárata, valamint "Ladies / Families only" bejárata és büntetik a nőket, ha rossz ajtón mennek be. Dubai-ban ez más, és szerintem inkább a "szégyenlős" nőknek szánták ezt az ajtót - azaz ha zavarban vagy férfiak társaságában, akkor ezt az ajtót használhatod, ha meg nem, akkor használhatod a főbejáratot. Mindenesetre azért így is elég furcsa.

Erről jut eszembe: a héten rádióban mondták be a hírt, hogy Abu Dhabiban megnyílt az első "közvetítő" iroda, ahol interneten keresztül feleséget rendelhetsz magadnak. Garantálják, hogy olyan cseh és orosz menyecskéket szállítanak le, akiket "nem rontott meg a feminizmus".
Ugye el tudjátok képzelni azt a felháborodást, amelyet a hír a környezetemben levő emberekben kiváltott - férfiakban és nőkben egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése