2011. február 5., szombat

Shisha boys


Nagyon szeretek shisházni. Élvezem az egész rituálét, ahogy beülünk egy helyre barátokkal, kiválasztjuk az ízt, ahogy az ún. "shisha boy"-ok előkészítik a vízipipát, és ahogy utána nyugisan pöfékelünk és dumálunk, akár órákon át, miközben a shisha-személyzet rendszeresen kicseréli a pipában a szenet (csak hogy tisztázzuk: kb. havi egyszer-kétszer shisházom, és nem cigi-pótlék, nem fogok visszaszokni.)


Csupán egy dolog bánt: ki vagyok akadva ezeknek a shisha-boyoknak a sorsán, hogy esténként több száz pipába kell beleszívniuk - hogy kipróbálják, jó a füst - és hogy egész nap ebben a füstben rohangálnak... ez a meló egyenlő a tüdőrákkal. Persze ők ezt nem így látják, hihetetlenül büszkék a melójukra, két széncsere-kör között még vigyorognak is egyet, miközben megpörgetik az izzó szenet tartalmazó kosarukat. Ezt a bejegyzést a shisha-boyoknak dedikálom.

A pipák előkészítése:


A szenes-kosár pörgetése... már régóta izgat, hogy egyszer jól lefényképezem a teljes kört, amelyet az izzó szén körbejár... itt van pár próbálkozás:



(itt a legutolsóban a teljes kör látható... csak halványan. Hiába, ezt még gyakorolni kell.)


És végül a füst-teszt...művészi kép (persze hogy elszúrtam, de tetszik a hatás):


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése